Inzamelen van afgedankte apparaten

Als ondernemer wil je dat oude lampen en armaturen goed terechtkomen. Voor grote hoeveelheden lampen en armaturen stellen wij gratis […]

Duurzaamheid

Wij zorgen voor een duurzame en milieubewuste verwerking van ingezamelde afgedankte elektrische apparaten. Na de inzameling vindt sortering van de […]

Communicatie & educatie

De komende jaren moet er veel meer e-waste worden ingezameld. Wij zorgen op allerlei manieren dat de consument weet waar […]

Laat je inspireren

Roompot is de tweede grootste aanbieder van vakantieparken in Europa met parken in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Spanje. In […]

Ik wil meer weten

Neem contact op

 • Hoe kan ik een professioneel elektrisch apparaat verantwoord afdanken?

  Als u een professioneel elektrisch apparaat wilt inleveren vul dan het formulier in en wij nemen contact met u op.

 • Hoe kan ik inloggen om een ophaalverzoek te doen?

  Om een ophaalverzoek te plaatsen, log je in op ons portal MyOpen.  Een button staat rechtsboven op deze site. Heb je vragen, neem dan gerust contact op. Kijk op de Over ons-pagina voor het juiste telefoonnummer.

 • Kan ik ook zonnepanelen aanbieden?

  Sinds 1 maart 2021 zijn alle producenten en importeurs van zonnepanelen verplicht om zich aan te sluiten bij stichting OPEN. Stichting OPEN draagt zorg voor de inzameling en recycling van zonnepanelen en alle activiteiten die daarbij horen. Ben je installateur of demontagebedrijf en wil je zonnepanelen voor recycling aanbieden, meld je dan aan via de MyOPEN-button op de homepagina van deze site.

 • Hoe kan ik kleine hoeveelheden e-waste afdanken?

  Groothandel

  Bij 100 (technische) groothandels staan Wecycle-inleverbakken voor kleine hoeveelheden afgedankte kleine elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Armaturen kan je gratis inleveren bij aankoop van een nieuw product. Het dichtstbijzijnde inleverpunt vind je op de WecycleZoeker.

  Je eigen gemeente

  Bij veel gemeenten kan je tot zeven colli per keer gratis inleveren op de milieustraat

 • Kan ik inzamelmiddelen krijgen op een projectlocatie?

  Wij kunnen je van dienst zijn op een projectlocatie waar in korte tijd veel lampen en/of armaturen vrijkomen. Graag vragen we je dan eerst te registeren via de MyOPEN-button rechts boven op deze website. Als dit is gedaan, dan kan je inzamelmiddelen aanvragen, die passen bij de aard en omvang van het project. We nemen dan contact met je op om een afspraak te maken. Er is altijd een minimale hoeveelheid die je per keer kunt aanmelden. Graag vragen we je om gegevens over afmetingen / aantallen armaturen bij de hand te houden. De afvoer en recycling door ons is kosteloos.

  Heb je kleinere hoeveelheden e-waste kijk dan bij die vraag en antwoord hieronder daarover.

 • Hoe kan ik grote hoeveelheden e-waste afdanken?

  Heb je grotere hoeveelheden lampen en/of armaturen, dan bieden wij twee mogelijkheden:

  Distributiecentrum
  Maakt je installatiebedrijf deel uit van een keten met een eigen distributiecentrum? Dan kan je afgedankte lampen en armaturen inleveren via de eigen retourlogistiek. Wij halen ze op bij het distributiecentrum.

  Rechtstreeks
  Wij halen onder deze voorwaarden e-waste rechtstreeks bij je op:

  Minimaal 300 stuks aan afgedankte energiezuinige lampen per jaar
  Inschrijving bij de Kamer van Koophandel
  Gevestigd in Nederland
  Alle ingezamelde e-waste moet afkomstig zijn uit de Nederlandse markt

 • Wij hebben afgedankte apparaten, kan ik deze door jullie laten afvoeren?

  Als je bent aangesloten bij Stichting OPEN kan je gebruik maken van de kosteloze ophaaldienst. Dit kan je zelf regelen via MyOPEN, maar neem hiervoor eerst contact op met Stichting OPEN, afdeling Operations, dan regelen we dit voor je in.

 • Graag sluit ik mij aan bij Stichting OPEN, hoe doe ik dat?

  Van harte welkom! Je kunt je aanmelden via onze portal MyOpen. Een button staat rechtsboven op deze site. Heb je vragen, neem dan gerust contact op. Kijk op de Over ons-pagina voor het juiste telefoonnummer.

 • Waar vind ik de wetgeving?

  Bekijk hier de Europese WEEE Directive, de regeling AEEA en de wijzigingen op de Regeling AEEA (1)