Mensen e-waste laten inleveren

Kinderboerderijen en andere maatschappelijke inleverpunten kunnen kleine elektrische apparaten inzamelen en ontvangen een sponsorvergoeding. We werken samen met 165 kinderboerderijen. […]

Duurzaamheid

Wij zorgen voor een duurzame en milieubewuste verwerking van ingezamelde afgedankte elektrische apparaten. Na de inzameling vindt sortering van de […]

Communicatie & educatie

De komende jaren moet er veel meer e-waste worden ingezameld. Wij zorgen op allerlei manieren dat de consument weet waar […]

Ik wil meer weten

Neem contact op

 • Waarom zou ik mijn kinderboerderij aanmelden als inzamelpartner?

  De kinderboerderijen hebben een maatschappelijke en educatieve functie. Stichting OPEN ondersteunt dit met een jaarlijkse sponsoring van 250 euro. Dit bedrag kan de boerderij vrij besteden. Inschrijvingen gedurende het jaar ontvangen de vergoeding naar rato. De boerderij ontvangt Wecycle-inzamelbakken voor afgedankte kleine elektrische apparaten, die als ze vol zijn gratis worden omgewisseld voor lege exemplaren. Alle apparaten die mensen inleveren, laten wij optimaal recyclen. Zo dragen we samen bij aan de circulaire economie.

 • Hoe kan ik mijn kinderboerderij aanmelden?

  Elke kinderboerderij in Nederland kan een Wecycle-inzamelpunt worden voor kleine elektrische apparaten. Meld je hier aan.

 • Zijn er speciale voorwaarden om als kinderboerderij inzamelpartner te worden?

  Om inzamelpartner te worden, gelden er enkele voorwaarden:

  • De boerderij moet toegankelijk zijn voor iedereen
  • De boerderij mag alleen kleine elektrische apparaten inzamelen. Wij leveren hiervoor stevige inzamelboxen.
  • De boerderij geeft alle ingeleverde elektrische apparaten af aan Stichting OPEN. Wij laten deze optimaal recyclen.
  • De kinderboerderij sluit geen gelijke, gelijksoortige of aanverwante overeenkomst met een derde partij.
  • De boerderij zamelt per kalenderjaar minimaal 75 kleine apparaten in.

  Bij aanmelding sturen wij je een overeenkomst toe, waarin precies staat wat we van elkaar verwachten.

 • Hoe kan ik mijn vergoeding aanvragen?

  Stichting OPEN ondersteunt de kinderboerderijen met een jaarlijkse sponsoring van 250 euro. Bij het plaatsen van de eerste order in het betreffende jaar ontvang je automatisch per e-mail een voorstel met een bedrag van €250,- dat je aan ons mag factureren. Na ontvangst van deze mail stuur je een factuur van € 250,-, opgemaakt als pdf, naar invoice_wecycle@wecycle.nl.

 • Kan mijn kinderboerderij Jekko’s krijgen?

  Jekko is de praktische inzamelbox voor thuis, waarin je makkelijk afgedankte kleine elektrische apparaten, energiezuinige lampen en batterijen kunt verzamelen. Elke partnerboerderij kan gratis Jekko’s voor hun bezoekers bestellen via MyOPEN.

 • Hoe kan ik een ophaalverzoek plaatsen?

  Is je inzamelmiddel voor elektrische apparaten of lampen (bijna) vol? Plaats een ophaalverzoek door in te loggen op ons portal MyOpen.

  Is je inzamelmiddel voor batterijen (bijna) vol? Plaats een ophaalverzoek via dit formulier.

  Heb je vragen, neem dan gerust contact op. Kijk op de pagina Over ons voor het juiste telefoonnummer.

 • Waar kan ik informatie krijgen over het gecombineerde inzamelmeubel voor kleine apparaten, kleding en vet?

  Dit gecombineerde inzamelmeubel staat op de kinderboerderijen in Den Haag en Rotterdam en is betaald door de gemeenten. Kinderboerderijen die hier vragen over hebben, kunnen contact opnemen met Hans de Rijk via info@kinderboerderijenactief.nl.

 • Ik ontvang post van Afvalbeheerstructuur AEEA B.V. (AEEA B.V.)

  Voor de contractering van de afvalbeheerstructuur heeft Stichting OPEN een inkooporganisatie opgericht genaamd Afvalbeheerstructuur AEEA B.V. (AEEA B.V.). AEEA B.V. is een 100% dochterorganisatie van Stichting OPEN en neemt de contractering en facturering voor haar rekening.