Met een kleedje op de vrijmarkt je oude spulletjes verkopen. Afgelopen zaterdag op Koningsdag kon het weer op veel plekken. “Blijft er iets over? Recycle onverkochte apparaten dan”, riep de gemeente Den Haag op. Ze zette samen met ons speciale, tijdelijke Wecycle inleverpunten neer. Deze inleverpunten stonden bij de vrijmarkten aan de Leyweg (Escamp), Boekhorststraat (Centrum) en bij het Belgisch Plein (Scheveningen).

Veel apparaten en lampen krijgen een tweede leven op Koningsdag, maar niet alles wordt natuurlijk verkocht. Daarom plaatste de gemeente dit jaar samen met ons speciale containers voor elektrische apparaten op drie locaties.

De gemeente hoopte dat mensen niet-verkochte apparaten met een stekker of batterij, en lampen, daar inleverden zodat deze kunnen worden gerecycled. Milieucoaches moedigden bewoners ook aan om dat te doen.

Goed inleveren

Recycling van elektrische apparaten is volgens de gemeente belangrijk voor het behoud van waardevolle grondstoffen en het voorkomen van milieuvervuiling. Begin dit jaar riep Stichting OPEN gemeenten op om apparaten bij het restafval te voorkomen na Koningsdag. 36% van de Nederlanders geven aan Koningsdag de duurzaamste dag van het jaar te vinden.

Foto’s: De Groene Lobby