Steven van Eijck

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (Stichting OPEN) feliciteert haar voorzitter, Steven van Eijck, met zijn benoeming tot Speciaal Regeringsvertegenwoordiger Circulaire Economie. Deze benoeming markeert een belangrijke stap voor Nederland in de transitie naar een circulaire economie.

“Wij zijn ontzettend trots op Steven van Eijck,” aldus Jan Vlak, directeur van Stichting OPEN. “Zijn uitgebreide dossierkennis, verbindende kracht en enthousiasme maken hem de perfecte persoon voor deze belangrijke rol. Hij zal een nog grotere bijdrage kunnen leveren aan het behoud van de waarde van grondstoffen via hoogwaardige recycling en het verlengen van de gebruiksduur van apparaten, wat onze ambities versterkt. De Global E-waste Monitor laat zien dat we in Nederland al veel goed doen, maar dat er nog steeds enorme kansen liggen om de e-waste sector circulair te maken.”

Stichting OPEN streeft ernaar om het gebruik van nieuwe grondstoffen te minimaliseren en teruggewonnen grondstoffen zo lang mogelijk in de waardeketen te houden. De komende jaren moeten de ontwikkelingen richting een circulaire samenleving in zowel Nederland als in Europa een belangrijke impuls krijgen. 

Jan Peter Balkenende, voorzitter van de Raad van Advies van Stichting OPEN, verwelkomt de benoeming van Steven van Eijck. “Namens de Raad van Advies feliciteer ik Steven van Eijck met deze eervolle benoeming. Om tot een duurzame samenleving te komen moet de Nederlandse economie in 2050 volledig draaien op herbruikbare grondstoffen. Met het creëren van deze functie benadrukt en onderstreept het kabinet  het belang van de transitie naar een circulaire economie.”

Steven van Eijck zal naast zijn rol als Speciaal Regeringsvertegenwoordiger voorzitter blijven van Stichting OPEN.