Na een geslaagde test is Stichting OPEN gestart met de stapsgewijze uitrol van de nieuwe Wecycle inzamelmeubels. Eind dit jaar zullen er vele nieuwe Wecycle inzamelmeubels voor afgedankte apparaten, batterijen en lampen in Nederland staan. Deze inzamelmeubels zijn ontwikkeld met onze stakeholders.

De consument geeft aan dat ze hun afgedankte elektrische apparaten, lampen en batterijen het liefst dichtbij willen inleveren. Hoe meer inleverpunten hoe beter. In samenspraak met de branche ontwikkelden wij daarom een conceptueel inzamelmeubel met een robuust servicelevel en met veel oog voor arbo & veiligheid.

Bezoek winkels

Voor veel mensen is de winkel een plek waar ze iedere week of zelfs een paar keer per week komen. Retailers gaven daarom aan graag het voortouw te willen nemen met circulair ondernemen en inzamelen. Stichting OPEN regelt het proces eromheen en zorgt ervoor dat de retailer het inzamelmeubel goed kan controleren op volheid en op tijd kan laten legen. Zodra het nieuwe meubel wordt geplaatst wordt dit begeleidt met een handleiding en toelichting.

Wettelijke verplichting

Winkels hebben de wettelijke verplichting om afgedankte apparaten in te zamelen, de zogenoemde oud voor nieuw-regeling. Het is niet alleen vanwege de wettelijke verplichting, maar ook uit maatschappelijke verantwoordelijkheid belangrijk om gebruikte apparaten in te zamelen. Er is een derde reden: klanttevredenheid. Het geeft mensen een goed gevoel om een afgedankt apparaat in te leveren als zij in de winkel komen. Het nieuwe Wecycle meubel geeft daar een extra ‘boost’ aan!

Vragen? Neem contact op met Raymond Onink.