Als producent of importeur van elektrische apparaten zet je wellicht ook batterijen op de Nederlandse markt. Dan is het goed om te weten dat het Europees Parlement de nieuwe Batterijenverordening heeft goedgekeurd. Deze nieuwe verordening komt voort uit de Europese Green Deal en het circulaire-economieplan van de EU en treedt vanaf 17 augustus 2023 definitief in werking. Daarmee vervalt de huidige Europese batterijrichtlijn.

Voor producenten en importeurs van batterijen brengt de nieuwe verordening ook nieuwe verplichtingen met zich mee, zoals het informeren van consumenten over veel zaken. Het is goed om te weten dat de verordening vijf typen batterijen onderscheidt. Niet voor alle typen gelden dezelfde verplichtingen. Op de Stibat-website vind je de nieuwe regels en verplichtingen inclusief een handig overzicht per type batterij.