Elektrisch (tuin)gereedschap is een populair Vaderdagcadeau. Om te voorkomen dat de oude eindigt in de kliko of nutteloos in de schuur ligt te verstoffen  (volgens onderzoek ligt er bij 20% van de Nederlanders elektrisch (tuin)gereedschap in de schuur wat niet meer wordt gebruikt) wordt in de weken rondom Vaderdag een Wecycle-inzamelactie gehouden op initiatief van de Stichting Verwijdering Elektrisch Gereedschap (SVEG).

Bij deelnemende bouwmarkten: Bouwhof, Enorm, Gamma, Hornbach, Hubo, Karwei, Kluswijs en Praxis krijgen klanten tijdens de actieperiode van 13 t/m 25 juni bij inlevering van afgedankt elektrisch (tuin)gereedschap een ludieke klikosticker met QR code (op=op).

Via de QR code krijgen consumenten applaus voor hun inzet en zien ze hoe ingeleverde apparaten, zoals elektrisch (tuin)gereedschap gerecycled worden tot nieuwe grondstoffen.

De campagne wordt aangejaagd via lokale radio, uitingen langs snelwegen, online en via social media