Wat mag je wel of juist niet doen bij het recyclen van afgedankte elektronische apparaten? De ILT geeft de informatie in een overzicht.

Voor verwerkers van elektronische apparaten in kringloopwinkels en repaircafés geeft de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) op een A4-poster op een overzichtelijke manier informatie over wat ze wel en wat ze niet mogen doen met afgedankte elektrische en elektronische apparaten.

Onder het kopje ‘Wat mag wel’ staat onder meer: inzamelen, uitvoeren stekkertest, sorteren, schoonmaken en repareren. ‘Wat niet mag’ beperkt zich tot drie punten: slopen, veranderen, en demonteren van onderdelen voor hergebruik. Het demonteren van een kapot apparaat mag namelijk alleen met een Weeelabex-certificaat én een omgevingsvergunning.

Kringloopwinkels en repaircafés kunnen de poster downloaden en ophangen in hun werkplaatsen. De poster is te downloaden via de website van ILT.