Op woensdag 29 september nam René Eijsbouts, strategisch adviseur bij Stichting OPEN deel aan een bijeenkomst georganiseerd door De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO, team ICE) en Holland Circular Hotspot. Tijdens deze bijeenkomst werd kennis uitgewisseld tussen 7 Afrikaanse landen (Ghana, Ivoorkust, Kenia, Marokko, Nigeria, Senegal, Zuid-Afrika) en Nederland, gericht op het bevorderen van de circulaire economie.

De sessie was vooral gericht op de mogelijkheden en onmogelijkheden van het instrument “Uitgebreide Producenten Verantwoordelijkheid” (UPV) om hiermee e-waste, een groot probleem in de meest Afrikaanse landen, te tackelen. René Eijsbouts ging met name in op het financieringsvraagstuk en de mogelijkheden om de “West-Europese” UPV methodiek te gebruiken in een Afrikaanse context.

Deze sessie is een initiatief van De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen, team ICE. Een kennisteam dat werkt aan duurzame energie, klimaat(adaptatie), circulaire economie, sustainable development goals.

Vragen of opmerkingen? Stel deze gerust aan René.