Dat is de insteek van de nieuwe campagne van Wecycle. Apparaten komen in verschillende maten en de juiste e-waste inleverplek vinden, valt nog niet mee. En waarom liggen er in veel huizen nog steeds apparaten waarvan veel kinderen niet eens meer weten waar ze voor dienen? Met ludieke online video’s wordt Nederland een spiegel voorgehouden en krijgen mensen tips om hun recyclevaardigheden te verbeteren op het platform voor duurzame keuzes: watismijnapparaatwaard.nl.

De “lessen” worden gegeven door onze jonge Wecycle Wijsneus. Uit onderzoek door Motivaction is gebleken dat 74% van de ouders (met ten minste één (volwassen) kind boven de 12) vaak het idee heeft dat hun kinderen nu meer leren over afval scheiden dan zij leerden op deze leeftijd. Wecycle werkt al vele jaren samen met basisscholen om kinderen met acties en educatief materiaal bekend en vertrouwd te laten maken met het recyclen van afgedankte elektrische en elektronische apparaten en lampen (e-waste).

Bekijk de video’s op watismijnapparaatwaard.nl:

Kijk hier de video’s.