De afgelopen jaren spanden producenten van elektrische apparaten en lampen zich in om zo veel mogelijk afgedankte apparaten in te zamelen en te verwerken. Het bouwen van een infrastructuur van inleverpunten en de promotie hiervan bij jong en oud werpt zijn vruchten af. 7 korte infographics laten het bereik van de Wecycle-campagnes in 2020 zien en de houding, kennis en gedrag van de Nederlanders ten opzichte van recycling van e-waste en de inleverpunten.

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Onder de naam Wecycle voeren we campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van onze 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.

Bekijk de infograpics via de link hieronder:

Klik hier voor de 7 korte infographics