Nederland wil in 2050 een circulaire economie. Het FD sprak drie grote bedrijven (Philips, ASML en DSM) die daar al vol op inzetten, ook omdat er wat aan valt te verdienen. Aanleiding was de opening van het World Circular Economy Forum door Stientje van Veldhoven.

De ambities vanuit Nederland zijn er, maar zijn deze er ook buiten de beleidskamers? Philips zet in op reviseren, leasen en oude plastics. De circulaire economie is een belangrijk onderdeel van hun doelen. Zo heeft het bedrijf twee fabrieken waar apparaten worden gerefurbished. In 2025 moet 25% van de verkopen voortkomen uit circulaire producten, services en software.

Een circulaire economie kan voor 20 procent bijdragen aan het halen van de klimaatdoelstellingen van Parijs. Het verplicht hergebruiken van materialen kan daarin een belangrijke stap zijn. Het levert een aanzienlijke besparing op van de CO2-uitstoot en voorkomt dat bijvoorbeeld plastic als afval in het milieu terechtkomt. Hiertoe roept demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) vandaag op, tijdens de tweedaagse online conferentie World Circular Economic Forum+Climate (WCEF+Climate).

Lees hier het hele artikel.