Stichting OPEN/Wecycle is op zoek naar een PR Manager

Stichting OPEN Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Onder de merknaam Wecycle voeren we intensief campagne richting consumenten en bedrijven.

Ons doel is om de wettelijke inzameldoelstelling te realiseren én om als kennisautoriteit richtinggevend te zijn in het maatschappelijk debat over de circulaire economie. Om onze autoriteitspositie te verstevigen en gesprekspartner te zijn voor producenten, Nederlandse en Europese overheden en politiek maatschappelijke organisaties zijn we op zoek naar een ervaren PR Manager (m/v 36-40 uur per week).

Over de functie

Als PR manager breng je nieuwswaardige verhalen onder de aandacht bij journalisten en zorg je dat deze verhalen bijdragen aan het versterken van onze merknaam en ons imago als kennisautoriteit en kennisaanjager van de circulaire economie. Het merkverhaal en de strategie daarvoor richting verschillende stakeholders wordt momenteel uitgewerkt.

Je geeft leiding aan een ervaren team van adviseurs en zet samen met hen de lijnen  uit op het gebied van corporate communicatie, marketing en Public Affairs. Je zorgt ervoor dat de adviseurs goed begeleid worden, coördineert het werk en verzorgt de PR-inzet.

Je bent verantwoordelijk voor het realiseren (invullen én uitvoeren) van een consistent en zichtbaar PR-beleid dat vanzelfsprekend aansluit op de strategische doelen. Je legt hiervoor verantwoording af aan de directeur.

Je bent de sparringpartner van de voorzitter van de Raad van Advies (Jan-Peter Balkenende), de voorzitter van Stichting OPEN (Steven van Eijck) en de algemeen directeur (Jan Vlak) en ondersteunt hen met presentaties en speeches. Stichting OPEN treedt actief op in Nederlandse en Europese politie-bestuurlijke netwerken.

Kennis en ervaring

• Je beschikt over een goed media netwerk en ontwikkelt en onderhoudt dit uitstekend.
  • Je hebt een hands-on mentaliteit en visie en tenminste tien jaar ervaring.
  • Voor het beantwoorden van persvragen draai je je hand niet om en je hebt ervaring met crisiscommunicatie indien nodig.
  • Je ziet PR in brede zin, dus kijkt ook naar social media en kansen voor presentaties op congressen. Je hebt kennis van communicatie anno 2022.
  • Je hebt een afgeronde WO op het gebied van stakeholdersmanagement, marketing, PR, communicatie.

Wat bieden we jou?

Je werkt in een nationaal en internationaal toonaangevende organisatie op het snijvlak markt-overheid aan een circulaire economie. Het bestuur van Stichting OPEN wordt ondersteund door een bureau van 35 medewerkers en een Raad van Advies. Stichting OPEN werkt actief samen met andere producentenorganisaties in Nederland in de Alliantie Circulaire Economie (ACE) en in Brussel in het WEEE Forum. Stichting OPEN is initiatiefnemer van het kennisplatform circulairekennis.nl en werkt aan de oprichting van het Instituut Circulaire Economie (ICE).

Vanzelfsprekend bieden we een uitstekend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse of vragen?

Mail je vragen en/of je motivatiebrief en CV naar wendy.vanbeest@stichting-open.org