Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Onder de merknaam Wecycle voeren we intensief campagne richting consumenten en bedrijven.

Ons doel is om de wettelijke inzameldoelstelling te realiseren én om als kennisautoriteit richtinggevend te zijn in het maatschappelijk debat over de circulaire economie. Om onze autoriteitspositie te verstevigen zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven business analist  (m/v 32-40 uur per week)

Over de functie

Als business analist draag je actief bij aan het realiseren van de strategische doelstelling van Stichting OPEN om als kennisautoriteit richtinggevend te zijn in het debat over de circulaire economie van elektrische apparaten en e-waste.

Jouw analyses worden gebruikt voor het voorbereiden en herijken van de strategie, het beleid en de uitvoeringsprojecten

In deze rol verzamel je feiten, cijfers en andere data, laat deze valideren, analyseert en duidt deze. Indien er geen data beschikbaar is of deze van onvoldoende kwaliteit is initieer en coördineer je nader onderzoek voor de korte en lange termijn. Jouw data en analyses worden door de voorzitter, directie en managers van Stichting OPEN gebruikt om actief te kunnen optreden in Nederlandse en Europese politieke-bestuurlijke netwerken.

Daarnaast lever je een inhoudelijke bijdrage aan de wettelijke rapportages aan de staatssecretaris en ben je verantwoordelijk voor de cijfermatige onderbouwing en duiding van de cijfers in de AVV Monitoringsrapportage. Ook help je het communicatieteam om de resultaten van Stichting OPEN op het gebied van circulaire economie en icoonprojecten van producenten bij een breed publiek onder de aandacht te brengen.

Je rapporteert aan de Programmamanager en werkt binnen het team Strategie en Beleid. Je werkt zelfstandig en op eigen initiatief. Je bent betrokken bij de ontwikkeling van de strategie en toekomstvisie, projecteert scenario’s en bent actief betrokken bij de uitbreiding van (de rol van) het Kenniscentrum.

Kennis en ervaring?
  • Je hebt een afgeronde (exacte) WO opleiding, bijv. bedrijfskunde of informatiemanagement
  • Je hebt bij voorkeur een paar jaar werkervaring in een consultancy omgeving
  • Je bent analytisch, hebt een goed conceptueel denkvermogen en bent in staat hierover in duidelijke, heldere taal te rapporteren aan de organisatie en in onderzoekrapportages
  • Je hebt een goede beheersing over Excel en/of andere dataverwerkingsprogramma’s
  • Je hebt een goed gevoel voor het gebruik van Business Intelligence tools zoals Qlik-Sense
  • Je hebt lef om vernieuwend te zijn en om nieuwe ideeën te exploreren
  • Je bent ondernemend met kernwaarden: nieuwsgierig, transparant en verrassend
 Wat bieden we jou

Je werkt in een nationaal en internationaal toonaangevende organisatie op het snijvlak markt-overheid aan een circulaire economie. Het bestuur van Stichting OPEN wordt ondersteund door een bureau van 35 medewerkers en een Raad van Advies. Stichting OPEN werkt actief samen met andere producentenorganisaties in Nederland in de Alliantie Circulaire Economie (ACE) en in Brussel in het WEEE Forum. Stichting OPEN is initiatiefnemer van het kennisplatform circulairekennis.nl en werkt aan de oprichting van het Instituut Circulaire Economie (ICE).

Vanzelfsprekend bieden we een uitstekend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse of vragen?

Mail je vragen en/of je motivatiebrief en CV naar wendy.vanbeest@stichting-open.org

 

 

Nu solliciteren

Reageren op deze vacature
Maximale uploadgrootte: 5MB