Over de functie

Je verzamelt feiten, cijfers en andere data, laat deze valideren, analyseert en duidt deze. Indien er geen data bestaat of van onvoldoende kwaliteit is initieer je nader onderzoek. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de wettelijke rapportages aan de staatssecretaris van Milieu en de cijfermatige onderbouwing van het duurzaamheidsverslag.

Je rapporteert aan de financieel directeur en vormt de basis voor het kenniscentrum. Via het inrichten van een kenniscentrum wil Stichting OPEN kennis in netwerken en kennis van ketenpartners verbinden en data, business- en trendanalyses publiceren. Dit met het oog op het:

• actief optreden in Nederlandse en Europese politiek-bestuurlijke netwerken
  • bij een breed publiek onder de aandacht brengen van de resultaten van circulaire inspanningen en icoonprojecten van producenten
  • aanleveren van de door de staatssecretaris gevraagde rapportages
  • vergelijken van de resultaten (inzameling, hergebruikcijfers, terugwinning kritische grondstoffen) in Nederland met zusterorganisaties in de EU via het WEEE Forum
  • voorbereiden en herijken van de strategie, het beleid en de uitvoeringsprojecten

Welke kennis en ervaring zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een nieuwsgierige, cijfermatig goed onderlegde en communicatief vaardige analist die structuur en invulling gaat geven aan deze nieuwe functie.

• Je hebt een afgeronde exacte WO opleiding aan een (technische) universiteit (technische bestuurskunde, econometrie, …)
  • Je hebt bij voorkeur een paar jaar werkervaring in een consultancy omgeving
  • Je hebt affiniteit met duurzaamheid en de circulaire economie
  • Je bent analytisch, hebt een goed conceptueel denkvermogen en bent in staat hierover in duidelijke, heldere taal te rapporteren in onderzoekrapportages
  • Je hebt een goed gevoel voor modellering en het gebruik van business analyse tools zoals Qlik-Sense.
  • Je hebt lef om vernieuwend te zijn en om nieuwe ideeën te exploreren
  • Je bent ondernemend met kernwaarden: nieuwsgierig, transparant en verrassend.

Over Stichting OPEN en Wecycle

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparaten (e-waste).

E-waste is in de wereld de snelst groeiende afvalstroom en bevat waardevolle grondstoffen die hergebruikt moeten worden om in de enorme vraag naar deze grondstoffen te voorzien als gevolg van de energietransitie en digitalisering van de samenleving.

Ons doel is om de wettelijke inzameldoelstelling van 65% te behalen én e-waste circulair te maken. Om dit te bereiken werkt Stichting OPEN nauw samen met producenten en  partners in de keten: gemeenten, inzamelaars, retailers, reparatie- en recyclingbedrijven, transportbedrijven, etc. Ook kennisinstellingen, NGO’s, de overheid in Brussel en Den Haag en politiek-bestuurlijke organisaties zien wij als partner in het bereiken van onze doelstellingen.

Onder de naam Wecycle voeren we campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en bedrijven kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van onze 15.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land.

In het organisatiemodel van Stichting OPEN staan producenten aan het roer. Het bestuur bestaat uit 7 leden en een onafhankelijke voorzitter. De 7 bestuurders vertegenwoordigen verscheidene producentengroepen: huishoudelijke apparaten (witgoed), ICT, audio- en visuele apparatuur (bruingoed), elektrisch gereedschap, armaturen, zonnepanelen en professionele apparatuur.

Stichting OPEN bestaat uit 30 professionals.

Arbeidsvoorwaarden

Wij zoeken iemand voor 40 uur per week.

Thuiswerken is bij ons mogelijk en wordt ondersteund, maar altijd in overleg.

Wij kennen geen vaste thuiswerkdagen. Wij vallen onder de cao Metalektro. Je ontvangt een marktconform salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals 27 vakantiedagen en 13 ADV-dagen.

Procedure

Enthousiast geworden? Stuur uiterlijk 14 februari 2022 je motivatiebrief en CV aan wendy.vanbeest@stichting-open.org.