Stichting OPEN Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Onder de merknaam Wecycle voeren we intensief campagne richting consumenten en bedrijven.

Ons doel is om de wettelijke inzameldoelstelling te realiseren én om als kennisautoriteit richtinggevend te zijn in het maatschappelijk debat over de circulaire economie. Om onze autoriteitspositie te verstevigen zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven adviseur kenniscentrum (m/v 32-40 uur per week).

Over de functie

Als Adviseur Kenniscentrum draag je actief bij aan het realiseren van de strategische doelstelling van Stichting OPEN om als kennisautoriteit richtinggevend te zijn in het debat over de circulaire economie van elektrische apparaten en e-waste. In teamverband bedenk jij hoe de inzet van het platform www.circulairekennis.nl hier aan kan bijdragen en welke volgende stappen gezet moeten worden om te komen tot een volwaardig keniscentrum.

In oktober 2022 is www.circulairekennis.nl gelanceerd als eerste stap om kennis over circulariteit van elektrische apparaten en e-waste te ontsluiten. In 2023 wil Stichting OPEN de rol van het Kenniscentrum uitbreiden van ‘kennismakelaar’ naar kennisautoriteit door het uitbreiden en intensiveren van partnerschappen met kennisinstituten, samenwerkingen aan te gaan met nieuwsorganisaties,  het aanjagen van het maatschappelijke debat en het organiseren van kennisbijeenkomsten.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van een korte- en lange termijn roadmap om het Kenniscentrum en Stichting OPEN als kennisautoriteit op de kaart te zetten. Je bouwt aan een netwerk en initieert samenwerkingsverbanden. Daarnaast zorg je er samen met je collega’s voor dat het platform www.circulairekennis.nl groeit in functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, zichtbaarheid en herkenbaarheid voor de buitenwereld.

Je rapporteert aan de Programmamanager.

Kennis en ervaring 

  • Je hebt minimaal een afgeronde WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van organisatie en (kennis)management
  • Je hebt minimaal 3-5 jaar werkervaring
  • Je hebt kennis van of affiniteit met het inrichten of lanceren van online platforms en hebt creatieve ideeën over welke middelen en communicatie kan bijdragen aan het realiseren van optimaal resultaat
  • Je bent ondernemend en wil vernieuwend zijnJe bent een teamspeler met hands-on mentaliteit
  • Je hebt lef en overtuigingskracht

 

Wat bieden we jou?

Je werkt in een nationaal en internationaal toonaangevende organisatie op het snijvlak markt-overheid aan een circulaire economie. Het bestuur van Stichting OPEN wordt ondersteund door een bureau van 35 medewerkers en een Raad van Advies. Stichting OPEN werkt actief samen met andere producentenorganisaties in Nederland in de Alliantie Circulaire Economie (ACE) en in Brussel in het WEEE Forum. Stichting OPEN is initiatiefnemer van het kennisplatform circulairekennis.nl en werkt aan de oprichting van het Instituut Circulaire Economie (ICE).

Vanzelfsprekend bieden we een uitstekend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Heb je interesse of vragen?

Mail je vragen en/of je motivatiebrief en CV naar wendy.vanbeest@stichting-open.org

Nu solliciteren

Reageren op deze vacature
Maximale uploadgrootte: 5MB