Als Accountmanager Metaalrecycling bij Stichting OPEN ben je verantwoordelijk voor het acquireren van metaalrecyclers voor deelname aan de Stimuleringsregeling, het onderhouden van relaties in deze sector en het adviseren van organisaties over verantwoorde recycling van afgedankte elektrische apparaten.

In deze rol ben je verantwoordelijk voor de groei van het aantal metaalrecyclers dat deelneemt aan de Stimuleringsregeling en de hoeveelheid apparaten die via deze route gescheiden wordt ingezameld. Je bent de ogen en oren van de organisatie, weet metaalrecyclers te motiveren en geeft handvaten om het volume van ingezamelde apparaten te doen groeien.

Je werkt samen binnen een team van meerdere accountmanagers en rapporteert aan de Programmamanager. Je werkt vooral in het veld, maar bent op afgestemde dagen op kantoor om kennis en kunde over te dragen en af te stemmen met collega’s.

Taken en verantwoordelijkheden

• Acquireren van nieuwe deelnemers (metaalrecyclers)
  • Onderhouden van relaties met metaalrecyclers
  • Verder verkennen van de metaalbranche
  • Signaleren van kansen, uitdagingen en risico’s
  • Motiveren van deelnemers om meer en gescheiden in te zamelen
  • Opbouwen en beheren van afspraken en contacten
  • Adviseren omtrent verbeteringen en veranderingen
  • Deelnemen aan beurzen, evenementen en relevante bijeenkomsten

Verwachtingen

• Je hebt beschikt over HBO werk- en denkniveau.
  • Je bent een makkelijke prater en bent enthousiast
  • Je laat je niet snel uit het veld slaan en weet mensen te overtuigen
  • Je hebt de kunde om een sector je snel eigen te maken en om je snel te kunnen verplaatsen in de bedrijfsvoering van organisaties
  • Je bent resultaatgericht, een harde werker en doorzetter
  • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in sales en/of accountmanagement
  • Je bent bekend met CRM tools

Arbeidsvoorwaarden

Vanzelfsprekend bieden we een uitstekend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Over Stichting OPEN

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparaten. Ons doel is om de wettelijke inzameldoelstelling te behalen en de sector meer circulair te maken. Om dit te bereiken werkt Stichting OPEN nauw samen met producenten en partners in de keten: gemeenten, inzamelaars, retailers, reparatie- en recyclingbedrijven, transportbedrijven, etc. Recent zijn we de samenwerking met metaalrecyclers gaan intensiveren via de Stimuleringsregeling.

Onder de naam Wecycle voeren we campagnes om de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten te stimuleren. Consumenten en bedrijven kunnen terecht bij inleverpunten in ons landelijk dekkende netwerk.

Over de Stimuleringsregeling metaalrecyclers

Om gescheiden inzameling en gecertificeerde verwerking van afgedankte elektrische apparaten te stimuleren is er een regeling voor metaalrecyclers. Deelnemers ontvangen van Stichting OPEN een vergoeding voor de gescheiden inzameling en afgifte daarvan aan gecertificeerde verwerkers, bovenop de materiaalwaarde. Door deelname aan de regeling worden zij officieel Wecycle-inzamelpunt en onderdeel van de landelijke afvalbeheerstructuur.

Lees meer op: Metaalrecycler – Stichting Open (stichting-open.org)

Heb je interesse of vragen?

Mail je vragen en/of je motivatiebrief en CV naar wendy.vanbeest@stichting-open.org