Stichting OPEN/Wecycle zoekt een Adviseur Gemeenten
Stichting OPEN Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle (ruim 3.800) producenten en importeurs van elektrische apparaten in Nederland, verantwoordelijk voor de inzameling en recycling van e-waste. Onder de merknaam Wecycle voeren we intensief campagne richting consumenten en bedrijven.
Ons doel is om de wettelijke inzameldoelstelling te realiseren én om als kennisautoriteit richtinggevend te zijn in het maatschappelijk debat over de circulaire economie. Om onze keten- en kennispositie te verstevigen zijn we op zoek naar een enthousiaste en gedreven Adviseur Gemeenten (m/v 32-40 uur per week).

 

Over de functie

Als Adviseur draag je actief bij aan het realiseren van de doelstellingen van Stichting OPEN. Je bent gesprekspartner van gemeenten, milieustraten, publieke inzamelbedrijven, kringloopbedrijven en samenwerkingspartners zoals de NVRD en BKN. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van goede relaties in het netwerk. Je zorgt ervoor dat de inzameling van afgedankte elektrische apparaten op de agenda staat, zorgt voor bewustwording van de afvalstroom bij milieustraten en stimuleert hen om meer gescheiden in te zamelen. Ook stel je projectvoorstellen op voor onderzoek, communicatie en pilots om een meer inzameling via het gemeentelijk inzamelkanaal te realiseren en om invulling te geven aan een circulaire economie.

Je werkt samen binnen een team van meerdere accountmanagers/adviseurs en rapporteert aan de Programmamanager. Je werkt in het veld, maar bent op afgestemde dagen op kantoor om kennis en kunde over te dragen en af te stemmen met collega’s.

Kennis en ervaring 

We zoeken een echte netwerker, iemand die relaties op verschillende niveaus kan managen, een hands-on mentaliteit heeft en kansen voor meer inzameling en een meer circulaire economie proactief aangrijpt.

 • Je beschikt over minimaal HBO denk- en werkniveau
 • Je hebt tenminste 5 jaar werkervaring in de publieke sector; ervaring bij een gemeente of publiek bedrijf.
 • Je bent een netwerker, communicatief vaardig en kunt anderen goed enthousiasmeren
 • Je bent resultaatgericht, een doorzetter en weet targets na te jagen
 • Je bent bekend met CRM tools
 • Je bent in het bezit van een Rijbewijs B

Wat bieden we jou?

Je werkt in een nationaal en internationaal toonaangevende organisatie op het snijvlak markt-overheid aan een circulaire economie. Het bestuur van Stichting OPEN wordt ondersteund door een bureau van 35 medewerkers en een Raad van Advies. Stichting OPEN werkt actief samen met andere producentenorganisaties in Nederland in de Vereniging Producentenverantwoordelijkheid Nederland en in Brussel in het WEEE Forum. Stichting OPEN is initiatiefnemer van het kennisplatform circulairekennis.nl en werkt aan de oprichting van het Instituut Circulaire Economie (ICE).

Vanzelfsprekend bieden we een uitstekend salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 ATV dagen (op fulltime basis)
 • Laptop en telefoonvergoeding
 • Leaseauto
 • Pensioenpremie 50% werkgever / 50% werknemer
 • CAO Metalektro

Heb je interesse of vragen?

Mail je vragen en/of je motivatiebrief en CV naar wendy.vanbeest@stichting-open.org

Nu solliciteren

Reageren op deze vacature
Maximale uploadgrootte: 5MB