Ben jij een verbindende en ervaren communicatie en marketing professional die pro actief wil bijdragen aan de positionering en profilering van Stichting OPEN? Dan zoeken wij jou!

Bedrijfsinformatie

Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) is, namens alle producenten van elektrische apparaten, batterijen en fietsaccu’s in Nederland, verantwoordelijk voor de (financiering) van de inzameling en recycling van afgedankte apparaten en batterijen. Ze bundelen krachten met diverse inzamel-, sorteer- en recyclepartners en vele anderen en werken samen aan een circulaire economie door de wettelijke inzameldoelstellingen te realiseren ten behoeve van hoogwaardige recycling en de levensduur van batterijen te vergroten door reparatie, hergebruik en repurpose te stimuleren.  De afgelopen jaren is al een enorme sprong gemaakt met de inzameling van e-waste. Deze is fors gestegen en de kwaliteit van recycling is verbeterd. Onder de merknaam Wecycle voert Stichting OPEN Intensief consumentencampagnes.

Hard werken loont!

Bij aanvang krijg jij direct een vast contract. Naast een vaste aanstelling bieden wij een salaris tussen de € 5.838,- en € 7.776,- bruto o.b.v. je werkervaring en een fulltime dienstverband.

Je krijgt de mogelijkheid om mee te bewegen met een groeiende organisatie van ca. 60 professionals. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en het volgen van cursussen/opleidingen. Stichting OPEN valt onder de cao metalektro. Dit houdt o.a. in dat je recht hebt op een goede pensioenregeling, 8% vakantiegeld en 27 vrije + 13 adv-dagen bij een fulltime dienstverband. Uiteraard hoort er bij deze functie een telefoonvergoeding en laptop van de zaak. Stichting OPEN is een zeer professionele organisatie, maar er hangt altijd een informele, prettige sfeer onder elkaar.

Jouw toekomstige werkdag:

Als Manager ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van strategieën die optimaal bijdragen aan de communicatie-, merk- en marketingdoelstellingen van de organisatie.

Je leidt en motiveert een getalenteerd team van marketing- en communicatiespecialisten (4 medewerkers).

De afdeling is verantwoordelijk voor interne communicatie, merkbeleid, corporate communicatie, projectcommunicatie en marketingcampagnes. Je rapporteert aan de manager strategie en beleid en bent lid van het managementteam (MT).

In de rol van manager wordt verwacht dat je op een inspirerende en coachende wijze sturing geeft aan de afdeling; dusdanig dat de afdeling en de individuele medewerkers zich verder kunnen ontwikkelen en daarmee op een goede manier uitvoering kunnen geven aan de doelstellingen van de afdeling en de strategie van Stichting OPEN. We zoeken een stevige en ervaren manager met sterke sociale en communicatievaardigheden. Je bent in staat om op verschillende niveaus te schakelen en om te gaan met verschillende belangen. De manager neemt verantwoordelijkheid en zoekt van nature de interne en externe samenwerking op. Daarnaast adviseer je richting directie en ben je ook lid van het MT. Als MT-lid ben je betrokken bij het voorbereiden van strategische en bestuurlijke besluitvorming en coördineer je de samenwerking met andere afdelingen.

Naast je leidinggevende- en adviserende functie, heb je ook je eigen verantwoordelijkheden. Dat doe je door onderstaande taken op te pakken:

  • Ontwikkelen en uitvoeren van een integrale aanpak voor PR, corporate communicatie en marketing die ondersteunend is aan de strategische doelstellingen van Stichting OPEN.
  • Analyseren van markttrends en concurrentie om kansen te identificeren.
  • Het schrijven van pers- berichten en brieven om de professionele communicatie te waarborgen.
  • Beheren van digitale marketing, sociale media en PR-activiteiten.
  • Website ontwikkelingen monitoren.
  • Analyseren van markttrends en concurrentie om kansen te identificeren.
Dit ben jij:
  • Je beschikt over minimaal een HBO diploma en aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Je beschikt over uitgebreide kennis van corporate communicatie, digitale marketing, social media en diverse technologieën;
  • Je hebt ervaring met het werken van data en jij kan vanuit deze analyses sturen op resultaten.
  • Je hebt er plezier in om projecten in grote lijnen uit te zetten en te zorgen voor een goede werkverdeling in het team, waarbij ieders kwaliteit en talent benut wordt.

Je bent bereid om een PPA (Persoonlijke profielanalyse) assessment af te laten nemen. Na het invullen van de PPA wordt de uitkomst eerst besproken tussen de kandidaat en een gecertificeerde collega van Reinders & van Soest. Hierna wordt de uitkomst van de PPA besproken en gedeeld met onze contactpersoon binnen Stichting OPEN.

 Het werving & selectietraject wordt uitgevoerd door Reinders & van Soest Recruitment. Ben jij geïnteresseerd in de bovenstaande functie neem dan direct contact op met Wieke van der Steen of Jamilla van der Ende via sollicitatie@reindersenvansoest.nl of telefonisch via 0174-514875.